L'empresari del sector flequer
Francesc Altarriba té obert des de divendres passat, al Carrer Poble de Lillet 5 de Barcelona, el seu primer local denominat [0% Gluten], un espai que vol oferir un nou concepte de fleca-pastisseria totalment lliure d'al·lèrgens i apte per tothom, també per a les persones que pateixin intolerància al gluten o al·lèrgies alimentàries. A la inauguració hi van assistir autoritats de de l'àmbit de la Salut de la
Generalitat i de l’
Ajuntament de Barcelona.
Altarriba ha tret al mercat aquesta marca en forma de franquícia coincidint amb el 55è aniversari de l'obertura a Manlleu del primer Forn de Pa Altarriba. El mètode d'elaboració del pa i d'altres productes de fleca en aquest nou establiment es caracteritza pel fet de descartar com a ingredients el gluten, la lactosa i l'ou per tal que al·lèrgics o intolerants puguin consumir aquest aliment. Alhora també s'eliminen els conservants i l'ús d'envasos amb atmosferes modificades. Així, es busca aconseguir un sabor tradicional i una elaboració totalment artesana. D'altra banda, [0% Gluten] funciona també com a centre on es realitzen tallers i cursos a mida per aprendre a elaborar aquests productes i és un centre oficial de distribució dels productes sense gluten de la firma
hacerpanencasa.com, també originària de Manlleu i de la qual ha informat darrerament TITULARS.CAT (
bloc del 12/10/2013).
Segons dades de la
Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE), l'1% de la població de tot l'Estat pateix celiaquia i fins a un 6% pot presentar algun tipus d'insesibilitat al gluten; a més, la
Societat Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia Clínica (SEAIC) apunta que el 8% té al·lèrgies alimentàries, de les quals una molt important és l'al·lèrgia a la lactosa. La prevalença de les al·lèrgies alimentàries se situa aproximadament entre l'1 i el 3% de la població adulta i entre el 4 i el 6% de la infantil. Pel que fa a la celiaquia Catalunya és la comunitat de l'Estat amb un major percentatge d'afectació, amb un 26,2%, seguida de Madrid, amb un 19,4% i Andalusia, amb un 9,9%.
|
El pa s'elabora sense gluten, ni lactosa, ni ou / [0% GLUTEN] |
+info:
http://www.francescaltarriba.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada