Pàgines

dimecres, 28 de maig del 2014

El CREVE de Santa Perpètua dissenya una oferta formativa innovadora sobre el vehicle elèctric

El Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE), de Santa Perpètua de Mogoda, ha dissenyat una oferta formativa única i innovadora al mercat català relacionada amb el vehicle elèctric per aquest 2014: en aquest sentit, des d'ahir fins al novembre, les instal·lacions d'aquest centre pioner a Catalunya inaugurat l'octubre passat, acolliran sis cursos tècnics per tal de potenciar nous perfils laborals plenament capacitats per atendre i reparar els vehicles elèctrics d’una manera interdisciplinària. El primer curs, titulat Transformació i manteniment de bicicletes assistides, es va fer ahir de 16.00h a 21.00h i ha completat el seu aforament. S'hi tornarà a oferir el proper 17 de juny. Les sessions, impartides per professionals experts són totalment gratuïtes prèvia inscripció per Internet des del web de l'Ajuntament de Santa Perpètua. Amb un enfocament ambiciós, però que alhora vol ser molt pràctic, als cursos del CREVE s'hi tractaran aspectes tant diferents com la prevenció de riscos en la manipulació del vehicle elèctric (un camp molt desconegut actualment), les bateries, les estacions de recàrrega o el motor, entre d'altres.

L'oferta formativa és única al mercat català / CREVE
El 15 i 16 de juliol, s'hi impartirà un curs de vuit hores (cada dia, de 10.00h a 14.00h) titulat Motors i regulació del vehicle elèctric: en concret, es vol donar a conèixer els detalls tècnics i tipologies dels motors, la seva regulació i els requeriments principals que s'han de contemplar en el disseny i la fabricació d’aquests components. El 18 de juny i el 22 d'octubre, s'impartirà l’innovador curs Prevenció de riscos en la manipulació de vehicle elèctric, des del qual s'identificaran els perills latents que comporta la manipulació de vehicles elèctrics, sovint força desconeguts entre els tallers d’automoció: entre d’altres, es tractaran els efectes de les descàrregues elèctriques en els futurs mecànics, es descobriran quins són els elements de protecció implícits en els vehicles i en les estacions de recàrrega i, així mateix, es donarà a conèixer la normativa de referència. Cada curs, d'una única sessió, durarà cinc hores consecutives. L'oferta formativa del CREVE seguirà durant l'estiu (excepte l’agost) i s’adreça a diferents perfils com estudiants d’enginyeria, cicles superiors d’automoció i professionals del sector de l’automòbil. Per tenir el màxim de recursos a l'hora de crear una estació de recàrrega, val molt la pena assistir a la classe sobre Muntatge i manteniment d'estacions de recàrrega de vehicles elèctrics que es farà el proper 19 de juny, en el mateix horari de tarda que la resta. El professorat detallarà quina és la visió general del mercat i les necessitats actuals, la seguretat relativa al manteniment, el diagnòstic i reparació, la monitorització i quins han de ser els protocols d’actuació per al punt de càrrega i com ha d’anar el manteniment reventiu. El 30 de juny es farà un curset introductori de cinc hores titulat Vehicle elèctric: una oportunitat, que es tornarà a repetir el 17 de setembre. Per tal de finalitzar l'oferta de juliol, els dies 17 i 18 (de 10.00h a 14.00h), el CREVE acull un curs sobre el disseny, la fabricació i la instal·lació de les bateries per a vehicle elèctric, unes peces clau perquè el vehicle guanyi en autonomia.

Els cursos potencien nous perfils professionals / CREVE
El CREVE és un centre molt innovador a l’Estat i s'ha dissenyat específicament per donar serveis en les tecnologies del vehicle elèctric lleuger i, alhora, oferir un seguit de recursos de suport al teixit empresarial del territori per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric. Aquest centre forma part del projecte Plataforma de desenvolupament del Vehicle Elèctric a la Riera de Caldes i en el marc dels projectes Innovadors i Experimentals del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), que l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda impulsa conjuntament amb els altres municipis de la Riera de Caldes: La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat. La Plataforma s'integra dins dels projectes de desenvolupament de l'Eix de la Riera de Caldes, sobre el qual ha informat anteriorment TITULARS.CAT (bloc del 02/04/2014 i del 06/03/2014) del que tenen com a objectiu impulsar el sector empresarial de l'automoció elèctrica, donar suport a noves línies de negoci dedicades a la mobilitat elèctrica i promoure el transport sostenible. El CREVE disposa de 400 m2 distribuïts en dues plantes. La formació d'aquests cursos es realitza en col·laboració amb la Fundació Privada ASCAMM, el Gremi de Tallers de Reparació d'Automòbils, el Gremi d'instal·ladors, el Centre Metal·lúrgic i l'Associació Promotora del Vehicle Elèctric Volt-Tour. El projecte del CREVE està subvencionat pel SOC, pel Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu, d'acord amb el programa d'ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals. A la primera, es situa el taller, que disposa de 200 m2, i a la planta baixa es troben les aules per a la realització d'activitats formatives i altres serveis. Des del CREVE s’ofereixen serveis de difusió, promoció i serveis avançats per al desenvolupament del vehicle elèctric i poder convertir-se en un centre de referència a Catalunya.

+info: http://www.rieradecaldes.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada