Tal i com ja havia informat anteriorment TITULARS.CAT (bloc del 20/04/2014). El Saballut és un panet artesà elaborat amb farina de blat d'altíssima qualitat, farina de cigró (que fa referència al cigronet menut del Parc Agrari de la ciutat), un toc d'oli d'oliva, ceba caramel·litzada i deshidratada al forn de llenya (que pren com a referència la ceba, el símbol de l'escut de Sabadell) i llevat mare. Per tal d'obtenir aquest panet cal un llarg procés d’elaboració i de repòs de la massa que pot durar entre 4 o 5 hores. Quan el pa és cuit i es talla, el resultat recorda a les capes acolorides dels castells que construeixen els Saballuts. Rosa Maria Gotés elabora tots els seus productes, com antany; amb el repòs necessari, amb matèries primeres 100% naturals i coent-los amb forn de sola (pedra), al caliu de l'alzina. Aquesta manera de fer també ha rebut el reconeixement per part de la Generalitat com a empresa artesanal alimentària. Una de les preocupacions de les germanes Gotés és que tothom pugui gaudir d’un bo pa, tot i que hagi de seguir dietes específiques per diversos motius de salut. Així que aprofitant les característiques de cada farina, al Forn Gotés-Tot Teca es poden trobar pans elaborats amb farina de blat (tradicional i biològic), de segó de civada, de blat de moro o de sègol, entre d'altres. També elaboren amb farines de producció ecològica com la d’espelta integral, la de kamut o la de fajol (blat sarraí).
Llonguets, l'especialitat del Forn Gotés-Tot Teca, en el seu últim repòs abans d'enfornar-los / FORNTOTTECA.COM |
+info: http://www.forntotteca.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada