Una cinquantena d'empreses agroalimentàries de les comarques barcelonines, membres de la
Xarxa Productes de la Terra, que impulsa la
Diputació de Barcelona, va rebre ahir una distinció a la seva longevitat. Ha estat en el marc del
Fòrum Gastronòmic que, fins al demà, acull la
Fira de Barcelona. Per part de la
Diputació de Barcelona, han obert i tancat l'acte, respectivament, el diputat de Promoció Econòmica i Ocupació
de la Diputació, Joan Roca, i el vicepresident primer, Ferran Civil. Entre els assistents també hi era el diputat de Comerç, Jordi Subirana. Per la seva banda, el catedràtic d'Economia financera i Comptabilitat de la
Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, ha analitzat les claus d'una empresa centenària. En l'apartat professional, han intervingut els xefs Nandu Jubany (
Can Jubany) i Joan Roca (
Celler de Can Roca), i l'organitzador del
Fòrum Gastronòmic, Pep Palau. Així mateix, han pres la paraula els representants de dues de les empreses homenatjades:
Casa Graupera i
Pastes Sanmartí. Tots els parlaments han tingut un denominador comú: la dificultat de fer perviure una empresa tants anys i tantes generacions, i el valor afegit que comporta aquesta longevitat.
La
Xarxa Productes de la Terra és una agrupació voluntària d'ens locals d'àmbit supramunicipal, sense personalitat jurídica pròpia, que neix a proposta i amb el suport de la
Diputació de Barcelona i es constitueix l'abril de 2010. La finalitat de la
Xarxa Productes de la Terra és enfortir el teixit empresarial d'aquest sector a la província de Barcelona, estructurant el sistema local de suport al teixit empresarial, concertant el treball que es du a terme per part dels ens locals d'àmbit supramunicipal i de les diferents àrees de
Diputació de Barcelona que hi estan més directament implicades. Des de la seva creació
la Xarxa es dota d'un Pla Estratègic i Operatiu per als propers cinc anys que estructura les actuacions dels membres de la xarxa per aquest període.
Les empreses reconegudes / DIBA.CAT
+info:
http://www.diba.cat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada