Pàgines

dilluns, 10 de novembre del 2014

1,8 milions de participants al 9N alternatiu escullen la independència

Cua en un dels col·legis públics titularitat de la Generalitat
que van obrir per tal de celbrar-se la jornada. Més de
6.000 meses s'ha repartit a tot Catalunya i han
hagut 14 punts de participació a l'estranger / GENCAT.CAT
Amb el 96,8% de les meses comptabilitzades, els resultats del 9N alternatiu celebrat ahir, per tal de consultar la ciutadania catalana sobre la voluntat o no d'assolir un Estat independent, revelen que el 80,76% dels participants opten per l'opció del 'Sí-Sí', és a dir per la de la indpendència; mentre que un 10,09% opten pel 'Sí-No', la qual cosa implica la formació d'un Estat però no independent; i el 4,54% opten pel 'No' i per tant mantenir la situació actual: aquests percentatges, en relació al total de 2.236.806 participacions recomptades fins ara, segons les dades facilitades pel Departament de Governació de la Generaliltat de Catalunya, es traduirien en 1.806.444 persones per a l'opció 'Sí-Sí'; 225.694 per a l'opció 'Sí-No' i 101.551 per al 'No'. A més, un 0,97% ha votat Sí-Blanc (21.697 persones); en blanc un 0,56% (12.526 persones) i altres aportacions 3,08% (68.894 persones). L'estimació de la participació total en la jornada del 9N alternatiu, sempre segons Governació, se situaria, incorporant les meses pendents de recomptar, al voltant de 2.250.000 persones. 800 perdiodistes, procedents de 240 mitjans diferents, la meitat estrangers, ha estat acreditats per tal de seguir la jornada; entre els mitjans estrangers n'hi ha hagut de japonesos, australians, francesos, britànics o qatarians entre d'altres.

La papereta plantejava una primera pregunta, 'Vol que
Catalunya esdevingui un Estat?', que en cas de
respondre's afirmativament donava opció a respondre
una segona en sentit també positiu o negatiu: Vol que
aquest Estat sigui independent?' / GENCAT.CAT
El procés participatiu d'ahir, celebrat malgrat la suspenció cautelar per part del Tribunal Constitucional, es va dur a terme sense incidents remarcables i ha estat qualificat d'èxit per part de la Generalitat i dels partits poítics impulsors del 9N (CiU, ERC, ICV i la CUP), així com de les entitats que han capitanejat bona part del procés: l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. En canvi, per part del Govern central, mitjançant el Ministeri de Justícia, s'ha valorat tota la jornada com un acte de propaganda política, els resultats de la qual no es tindran en consideració. A partir dels propers dies s'entreveu la possibilitat, ja plantejada de fet en diverses ocasions anteriors per part del president Artur Mas, d'un avançament electoral a Catalunya amb finalitats plebiscitàries sobre una futura consulta amb totes les garanties, controls i conseqüències vinculants per tal de preguntar sobre l'opció d'una Catalunya independent, el manteniment de l'estatus actual o d'una tercera via. La Generalitat ha informat que fins el proper 25 de novembre encara podrà participar al procés participatiu alternatiu qui ho desitgi acudint a alguns punts habilitats a Catalunya.

La Vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega en el moment de donar les dades gairebé
definitives ahir a la nit, poc després que intervingués el president Artur Mas, qui hores abans va assumir tota la responsabilitat del procés davant la Fiscalia de l'Estat / GENCAT.CAT
Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, en el moment de votar a l'IES Vallès de Sabadell / GENCAT.CAT

+info: http://www.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada