Pàgines

dissabte, 17 de gener del 2015

El BBP inclou cinc accions de l'Ajuntament de Terrassa realitzades l'any passat

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals (BBP) ha inclòs al seu llistat d'actuacions municipals destacades cinc projectes i serveis de l'Ajuntament de Terrassa duts a terme durant el 2014. Amb aquestes ja són 15 les accions de l'ajuntament vallesà distingides pel BBP des de l'any 2010. El Banc de Bones Pràctiques és una iniciativa de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d'Estudis Autonòmics i Locals, entitat impulsada per la Diputació de Barcelona, que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal. El Banc ha destacat dues actuacions de l'Ajuntament de Terrassa com a bones pràctiques i tres com a pràctiques significatives. La diferència entre una i altra categoria rau en la puntuació atorgada segons la metodologia del banc (les bones pràctiques són les accions més ben valorades, seguides per les pràctiques significatives).

Façana de l'Ajuntament de Terrassa / AJ. TERRASSA
Les dues bones pràctiques incloses durant el 2014 són les següents: Programa d'horts urbans (aquest programa creat l'any 2013 per tal d'impulsar la creació d'una xarxa ciutadana d'espais verds sostenibles; l'Ajuntament de Terrassa cedeix solars públics o privats a entitats locals sense ànim de lucre per destinar-los a horts urbans, desenvolupant activitats diverses de caire educatiu, social o mediambiental); Programa Gamma 2.0. (també funciona des del 2013 i consisteix en estratègies per al desenvolupament personal, adreçat a persones de 16 a 65 anys en situació d'atur o que volen fer un canvi en la seva vida professional; es desenvolupen activitats d'acompanyament centrades en l'autoconeixement, màrqueting personal, xarxes professionals i eines 2.0, a través del treball grupal en els anomenats 'Espais de Coneixement').

Curs organitzat l'any passat, en el marc
del programa 'Activa el +60', pel Servei
de Mobilitat, Promoció de la
Gent Gran i realitzat per
l'Agrupació de Municipis amb
Transport Urbà (AMTU) / AJ. TERRASSA
Pel que fa a les tres pràctiques significatives que també han estat incloses a les bases de dades del Banc de Bones Pràctiques són aquestes: Converses grupals. Gent Gran i Participació (es desenvolupa amb regularitat des de 2013, es tracta d'un cicle de xerrades amb temaris definits o oberts en què es propicien les interaccions directes entre els participants, i entre el col·lectiu de Gent Gran i l'Ajuntament de Terrassa); Cicle Patrimoni Cultural, dins el programa 'Activa el +60' (visites guiades a edificis i espais emblemàtics de la ciutat per a grups de persones majors de 60 anys; aquesta línia d'activitats es va posar en marxa el 2013, complementant les excursions al medi natural que conformen el gruix del programa 'Activa el +60'; L'èxit de participació i la valoració positiva del cicle ha permès la seva consolidació el 2014); i el Monogràfic de Literatura. Poesia i Gent Gran (desenvolupat entre el maig i el juny de l'any passat, va consistir en un seguit d'activitats al voltant de la poesia amb la participació de poetes, especialistes i entitats de la ciutat, en la línia de fer arribar la cultura a tothom i aconseguint la participació de persones que no tenien cap vinculació prèvia amb cercles literaris)

L'objectiu fonamental del Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és promoure la millora i la innovació en els governs locals. Els instruments per aconseguir-ho són la difusió d'experiències, seguint una metodologia comuna, i la reflexió i l'intercanvi de coneixement sobre polítiques locals. El BBP es va crear el 1999 i 10 anys després es va transformar, ampliant les bases de dades i modificant els criteris de selecció. Al llarg d'aquests 15 anys, el banc ha recollit diferents actuacions de l'Ajuntament de Terrassa com a bones pràctiques. En l'actualitat, hi figuren 15 projectes i serveis municipals desenvolupats a partir de 2010. La Fundació Carles Pi i Sunyer d'Estudis Autonòmics i Locals és un espai d'estudi, recerca i promoció del coneixement sobre l'àmbit del govern local i les comunitats autònomes. Amb l'objectiu de fer aportacions acadèmiques importants, la Fundació combina el treball d'investigació intern amb encàrrecs de recerca externa a persones procedents de les diverses disciplines de les ciències socials. El treball de la Fundació es plasma tant en l'àmbit editorial, amb diverses col·leccions de publicacions, com en projectes a mitjà i llarg termini en els quals es creen i gestionen dades d'interès científic i acadèmic.

+info: http://www.terrassa.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada