Pàgines

dimarts, 24 de febrer del 2015

La federació de la UVic-UCC celebra el seu primer any d'existència i en fa balanç

El rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña, ha manifestat divendres passat, durant l'acte de celebració del primer aniversari de la federació de la UVic-UCC, que aquesta universitat és un "projecte estratègic de país, que n'amplia la centralitat". Aquest acte, que ha tingut lloc a Barcelona a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, ha servit també per tal de fer balanç d'aquest primer any de funcionament de la UVic-UCC, i en aquest sentit el rector Jordi Montaña ha exposat els resultats assolits i també les línies de futur. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha felicitat els que han fet possible "que la Catalunya Central tingui una universitat amb un horitzó clar i amb un projecte estratègic per a Catalunya". Per la seva banda, l'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, ha volgut remarcar que "malgrat no era senzill, aquesta aliança és bona i aportarà èxits no només en l'àmbit universitari, sinó en altres àmbits". El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha clos l'acte destacant que "el model de governança de la UVic-UCC recull el millor del públic i el millor del privat" i que "aquest és un projecte bo per a la Catalunya central i per al país".

El 30 de gener de 2014, tal i com va informar TITULARS.CAT (bloc del 30/01/2014), la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes) i la Federació Universitària del Bages (FUBages) van signar, al Parlament de Catalunya, un acord de federació que creava una nova estructura universitària arrelada al territori, a través dels seus dos campus, però amb una xarxa de coneixement que va més enllà d'un nucli geogràfic concret. La UVic-UCC compta actualment amb 7.455 alumnes, 863 professors i una oferta de 34 graus universitaris, 11 màsters i 10 programes de doctorat, amb un pressupost agregat d'uns 41,2 milions d'euros, que donen prou musculatura a la institució per tal de fer front als nous reptes de futur que marquen la Unió Europea i l'Horitzó 2020. La UVic-UCC ha adoptat com a part dels seus trets diferencials la voluntat de fer la universitat permeable a la societat i convertir-la en un agent de transformació positiva del seu entorn. Es tracta de fomentar un nou marc de relacions entre el món acadèmic i el teixit econòmic i social que vagi més enllà del diàleg i la confiança, i tingui traducció en termes de cooperació efectiva i de projectes compartits. Més enllà de la coordinació de l'activitat acadèmica i social, la federació ja ha impulsat nous projectes com el de la Facultat de Medicina: es tracta d'una proposta estratègica per al territori i per a la institució, ja que oferirà una metodologia didàctica innovadora, amb una vocació clarament internacional i amb un finançament totalment privat; el Ministeri ha d'aprovar aquesta iniciativa després que la Generalitat de Catalunya li hagi fet arribar la petició. Un altre dels projectes endegats amb perspectiva de futur és el Campus Professional de la UVic-UCC que ja ofereix cicles formatius de grau superior a Vic i Olot, sobre multimèdia i seguretat alimentària, i aquest any també ho farà a Manresa amb un cicle sobre pròtesis dentals. L'última incorporació al projecte és la nova Càtedra de Bioètica, impulsada conjuntament  per la Fundació Grífols, i de la qual Victòria Camps serà la titular i Núria Terribas serà la directora.

L'acte ha tingut lloc a Barcelona a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans. D'esquerra a dreta: l'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal; el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; el rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña; i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. / UVIC-UCC 
+info: http://www.uvic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada