Els alumnes de l'
Escola Universitària d'Hoteleria de Sant Pol de Mar (EUHT), a Barcelona, van aprendre, dimarts d'aquesta setmana, com aconseguir elegància, bellesa, aroma i sabor al menjador, mitjançant les lliçons de
Francesc Altarriba, l'impulsor de la figura del
pannier, una especialització en l'àmbit del pa que va més enllà del forner o del cambrer que serveix el pa.
Altarriba va ensenyar els alumnes a aconseguir coccions òptimes del pa, talls afinats i disseny en les presentacions. Una setmana abans, 30 professionals que assistien a Pamplona a les jornades d'excel·lència professional del
CEICID, descobrien, també amb
Altarriba, els secrets per tal que el pa triomfi en hospitals, escoles i altres col·lectivitats, sense que un gran nombre de comensals minvi les seves qualitats nutritives, però tampoc les que aporten plaer, i rendibilitzant-lo alhora en els comptes d'explotació, aconseguint eliminar el sobrant.
La finalitat d'
Altarriba és demostrar com d'essencial és a qualsevol restaurant un expert capaç d'aconseguir que el comensal gaudeixi d'un bon pa, no sols per estar ben elaborat sinó també per ser consumit quan toca i com toca. La clau, segons
Altarriba, és formar
panniers i experts que guiïn el comensal en la seva experiència gastronòmica de menjar pa i la converteixin en un plaer. "Un comensal pot sortir satisfet d'un establiment per la seva cuina, el tracte i servei i l'ambient que s'hi respiri i inspiri el lloc, però el que veritablement premiarà amb l'excel·lència un restaurant serà un detall, a vegades tan invisible fins a dia d'avui, com el servei i presentació del pa", comenta.
Altarriba, a més, afegeix que d'entre els adorns, olis, sals i begudes, el pa és un dels complements que més enriqueix la sala i el més decisiu per segellar la satisfacció total del comensal.
|
Alumnes de l'EUHT aprenent de Francesc Altarriba / FRANCESC ALTARRIBA CONSULTING |
+info:
http://elpannier.blogspot.com.es
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada