dijous, 5 de març del 2015

L'empresa Campos Estela estrena, a Castellar del Vallès, el projecte 'Olors de la Mediterrània'

Presentació del projecte dijous passat / CAMPOS ESTELA
L'empresa de restauració especialitzada en menjadors escolars Campos Estela ha posat en marxa uns tallers educatius sobre les olors i els gustos de la mediterrània, amb la col·laboració estreta de la Xarxa Parc de les Olors de Catalunya. Les escoles de Castellar del Vallès que desenvoluparan el projecte 'Olors de la Mediterrània' són Sant Esteve, El Sol i la Lluna, Joan Blanquer i Mestre Pla. L'acte de presentació, que va tenir lloc el passat dijous 26 de febrer al centre cívic El Mirador, a Castellar del Vallès, va comptar amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació del municipi. En aquest acte, el projecte es va donar a conèixer a la comunitat educativa de Castellar del Vallès (tant a equips de mestres com a d'altres professionals dedicats a l'educació), així com a pares i mares i als mateixos alumnes. La presentació va anar a càrrec del gerent de Campos Estela, Martí Garcia, i la impulsora de la Xarxa Parc de les Olors, Pilar Comes, que van explicar com, en conèixer-se al Parc de les Olors de Riells del Fai, van veure que tenien l'objectiu comú de difondre la cultura de les aromàtiques en observar que els seus usos tradicionals s'estan perdent a Catalunya, malgrat ser un territori amb una gran riquesa de varietats. Les activitats d''Olors de la Mediterrània', adaptades a nens i nenes de cada cicle educatiu, arribaran a 17 escoles de les comarques del Vallès Occidental, Baix Llobregat, Barcelonès, Anoia i Penedès amb la previsió que participin 2.570 alumnes al llarg d'aquest curs.

La presentació també va incloure un taller
de sals d'herbes / CAMPOS ESTELA
L'acte també va incloure un taller de sals d'herbes, així com un tast de receptes amb aromàtiques, com a exemple d'algunes de les activitats que s'estan organitzant als diferents centres escolars al llarg d'aquesta setmana i la vinent. A l'inici d'aquest curs escolar 2014-15 un equip de cuina i monitoratge va visitar el Parc de les Olors, a Riells del Fai, amb l'objectiu de rebre assessorament tècnic i formatiu pel que fa als usos de les aromàtiques a la cuina, les seves propietats medicinals, la reproducció i el cultiu de les plantes, així com el reconeixement de les diferents espècies. Dins del programa educatiu de Campos Estela, el projecte 'Olors de la Mediterrània' serà un dels eixos centrals del menjador al llarg de tot el curs, tant a través dels tallers que duran a terme les educadores del Parc de les Olors com dels monitors i monitores de Campos Estela. Els tallers al voltant de les aromàtiques seran una oportunitat perquè els infants valorin i estimin les herbes a través dels cinc sentits. Campos Estela, fundada a Rubí el 1968, promou hàbits alimentaris saludables als centres educatius mitjançant la bona cuina, els productes frescos i de proximitat i les màximes garanties de seguretat alimentària; des del seu compromís social, té la clara voluntat de ser un recolzament cabdal pel dia a dia de les escoles i també de les famílies; alhora assumeix el repte de transformar l'estona de menjador en una experiència i de desenvolupar la singularitat del projecte educatiu d'escola. Pel que fa a la Xarxa Parc de les Olors, està dedicada a fomentar un desenvolupament rural sostenible i impulsar el sector de la planta aromàtica i medicinal d'alta qualitat, que aporti uns usos agrícoles respectuosos amb el medi ambient, així com una valorització dels paisatges que permeti generar ocupació i rendes agràries justes als pagesos i per a les persones amb risc d'exclusió social; així mateix, es proposa col·laborar en la divulgació del món de les plantes aromàtiques.

+info: http://www.camposestela.com
http://parcdelesolors.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada