Pàgines

dissabte, 1 d’agost del 2015

El Cens d'entitats de foment de la llengua catalana creix un 20% respecte de l'any passat

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va presidir, el passat dia 22 de juliol, la II Trobada d'entitats de foment de la llengua catalana, un acte que va tenir lloc al Palau de la Generalitat per tal de reconèixer el compromís actiu del teixit associatiu de Catalunya que forma part del Cens d'entitats de foment de la llengua catalana, el qual, segons es va explicar a la Trobada, ha assolit enguany els 171 adherits, entre entitats i fundacions, la xifra més alta des que es va crear el Cens, l'any 2002; aquest nombre d'adhesions és un 20% superior al de l'any 2014. En total, aquest 2015 s'han incorporat al Cens 34 entitats. A la II Trobada d'entitats de foment de la llengua catalana hi han intervingut entitats representatives de tots els territoris de parla catalana: la Franja d'Aragó, Andorra, Catalunya del Nord, l'Alguer, les Illes Balears, el País Valencià i Catalunya. A l'acte també hi ha participat la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.

Evolució del nombre d'adhesions al Cens d'entitats de
foment de la llengua catalana / GENCAT.CAT 
Actualment formen el Cens 80 entitats de l'àmbit cultural; 29 de l'àmbit empresarial, laboral i professional; 9 de ciència i tecnologia; 21 de foment de la llengua; 15 d'integració social; 12 de joves i lleure i 5 de formació. Les entitats del Cens agrupen 700.000 socis, un nombre rellevant i significatiu que mostra la força i vitalitat del teixit associatiu i el seu compromís amb el foment de la llengua catalana. El Cens, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, agrupa fundacions i associacions d'àmbits ben diversos de tots els territoris de parla catalana. Per formar-ne part les entitats han de preveure en els seus estatuts la finalitat de foment de la llengua catalana o han de dur a terme activitats per impulsar-ne l'ús. Les entitats i fundacions que formen el Cens impulsen activitats per promoure actituds positives envers el català o per incrementar-ne el coneixement o l'ús entre la població en general o en col·lectius concrets. Les donacions a favor de fundacions o associacions que hi figuren desgraven en l'impost sobre la renda de les persones físiques.

Vídeo elaborat pel Departament de Cultura de la Generalitat en relació al Cens d'entitats de foment de la llengua catalana / GENCAT.CAT; YOUTUBE

+info: http://llengua.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada