Segell DOP de la UE / CE BCN |
Les característiques dels Fesols de Santa Pau, entre les quals destaca el conreu en terra volcànica, queden recollides en la publicació al propi Diari Oficial de la Unió Europea: la protecció inclou les "llavors de mongeta (Phaseolus vulgaris L.) de les varietats tradicionals Tavella Brisa, Setsetmanera i Gra petit, seques, cuites i en conserva" conreades als termes municipals de Santa Pau (nucli principal de producció), Castellfollit de la Roca, Les Planes d'Hostoles, Les Preses, Olot, Sant Feliu de Pallerols i Sant Joan les Fonts; tots a la comarca de la Garrotxa. El plec de condicions que acompanya el registre de la DOP estableix que 'la producció de les mongetes de la DOP Fesols de Santa Pau s'ha d'efectuar dins de la zona geogràfica delimitada (...) ja que és la combinació del germoplasma tradicional amb sol volcànic, l'època de cultiu i les tècniques de producció el que confereix les característiques particulars del productes final".
Els altres dos tipus de segell de qualitat agrícola i alimentària que atorga la UE: a l'esquerra, el d'Especialitat Tradicional Garantida (ETG); a la dreta, el d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP) / EC BCN
Llistat dels productes alimentaris catalans inclosos al registre de productes alimentaris de qualitat de la UE / CE BCN |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada