Pàgines

divendres, 1 de gener del 2016

Els cors Vakombà i Lutiana posen la música al proper concert solidari d'Oxfam a Sabadell

Els diners recaptats es destinaran a una campanya que denuncia l'ús de l'aigua com a arma de guerra a la República Centreafricana


El cor Vakombà, de Sabadell, i el cor Lutiana, de Sant Hilari Sacalm, seran els protagonistes del proper concert solidari que organitzarà el comitè de voluntaris a Sabadell de l'ONG Oxfam. Les actuacions d'aquests cors es faran a Sabadell el 22 de gener, a les 21.30h al Teatre La Faràndula, escenari habitual d'aquest concert que anualment organitza l'ONG a la capital vallesana, en relació a la darrera edició del qual ha informat TITULARS.CAT (report audiovisual del 23/01/2015). Tots els diners recaptats en aquesta ocasió es destinaran a la campanya 'Canvia la seva aigua, salva la seva vida', amb la qual es denuncia l'ús de l'aigua com a arma de guerra a la República Centreafricana: un exemple és la contaminació de pous abocant-hi cadàvers. En altres casos les víctimes directes són dones i nenes, tradicionalment encarregades de l'aprovisionament d'aigua. A les zones rurals han sofert atacs durant els desplaçaments, més llargs arran del conflicte a causa de la inutilització de les fonts més properes a les seves llars.

Oxfam Intermón treballa per tal de portar aigua, sanejament i 'kits' d'higiene a les víctimes de la guerra. Bona part dels esforços de l'organització al país es concentren a proporcionar aigua i sanejament a la població que ha deixat la seva llar perquè pugui sobreviure, i a rehabilitar o construir pous i sistemes de distribució d’aigua duradors per facilitar el retorn de persones desplaçades i refugiades als seus barris, i així puguin refer la seva vida. En total, Oxfam Intermón pretén donar accés a aigua de qualitat i proveir de sanejament a 150.000 persones. La República Centreafricana viu des del 2012 el ressorgir d'un conflicte amb àmplies i variades arrels en la desigualtat regional, l'abús de poder, la ingerència estrangera i l'existència de grans riqueses naturals. Tots aquests factors han modelat el conflicte, encara que el factor religiós, exacerbat pels líders polítics i militars tant cristians com a musulmans, ha anat marcant-ho de forma creixent. La violència entre comunitats ha costat milers de vides en una espiral d'atacs i contraatacs de revenja entre musulmans i cristians. Arran d'un precari acord de pau signat al maig del 2015 en aquest moments hi ha un Govern de transició a l'espera que, entre finals del 2015 i començaments del 2016, se celebri un procés electoral que doni lloc a una nova Constitució i un nou Govern. En l'actualitat hi ha, segons dades de Nacions Unides, 400.000 persones desplaçades pel conflicte a l'interior del país i unes altres 450.000 que han fugit als països veïns. 2,7 milions, la meitat de la població, necessiten ajuda per poder sobreviure.


Un vídeo d'UNICEF relacionat amb el conflicte a la República Centreafricana / UNICEF; YOUTUBE

+info: http://www.canvialasevaaigua

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada