Pàgines

dimecres, 6 de juliol del 2016

La sonda espacial Juno fa història en entrar a l'òrbita del planeta Júpiter

El responsable del projecte Juno, Rick Nybakken, i el director
d'exploració del Sistema Solar, Richard Cook, abraçant-se, entre
els aplaudiments de la resta de l'equip establer a Pasadena,
en tenir la confirmació que Juno havia entrar a l'òrbita
de Júpiter / NASA; JPL-CALTECH
Després de gairebé cinc anys de viatge cap al planeta Júpiter, la sonda espacial Juno, llançada per l'Agència Espacial Nord-americana (NASA, per les seves sigles en anglès), ha entrat a l'òrbita d'aquest planeta, que és el més gran del Sistema Solar. Ho va comunicar abans-d'ahir la NASA en tenir-ne la confirmació a les 20.53h d'aquest dia, segons horari del Pacífic, quasi les 06:00h, la matinada d'ahir, segons hora central europea. Concretament ho va confirmar l'equip encarregat de la missió de la sonda Juno, al laboratori de propulsió que la NASA té a Pasadena, a Califòrnia. Lligant-ho amb un missatge patriòtic, l'administrador de la NASA, Charlie Bolden, ha declarat en confirmar-se aquest èxit espacial que el 4 de juliol, Dia de la Independència dels Estats Units, "sempre és un motiu de celebració, però avui podem afegir a l'aniversari d'Amèrica una altra raó per a l'alegria: Juno és a Júpiter"

La sonda Juno, que ha completat el seu viatge iniciat el 5 d'agost de l'any 2011 des del Cap Canaveral, a Florida, estudiarà la composició de Júpiter, el seu camp gravitatori, el camp magnètic i la magnetosfera polar. Podrà ajudar a comprendre millor com es va formar el planeta, si té un nucli sòlid al seu centre, l'abundància d'aigua a la seva atmosfera i la distribució dels seus vents. Per tal d'acomplir aquests objectius, Juno porta una càmera que prendrà les millors imatges dels núvols del planeta gegant, atès que les farà a distàncies molt més properes que les sondes anteriors; en especial s'espera obtenir imatges de les zones polars respecte de les quals sobrevolarà a distàncies molt pròximes.

Vídeo en el qual es recrea l'aproximació de Juno a Júpiter; entre d'altres aspectes s'hi pot apreciar la recreació de les quatre llunes que orbiten al voltant d'aquest planeta: Ió, Europa, Ganimedes i Cal·listo / NASA; YOUTUBE

+info: http://www.nasa.gov/juno

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada