El proper dijous a les 19.00 h s'inaugura, al
Museu d'Arqueologia de Catalunya, la mostra titulaada 'El vi grec. De l'antiguitat als cellers catalans actuals': es tracta d'una exposició sobre l'elaboració, el comerç i el consum del vi en la societat grega antiga a través textos i els materials arqueològics que ens han arribat del nostre passat. L'exposició, que es podrà visitar fins al 29 gener de 2017, estableix les semblances i diferències entre la cultura del vi de la societat antiga i la cultura del vi al segle XXI, facilitant el coneixement del passat des d'una visió del present. S'hi pordà aprendre en relació al conreu i la transformació de la vinya, el consum i gaudi del vi, el paper del déu
Dionís i la producció i consum del vi que feien grecs i ibers a Catalunya, i finalment es presenta la mecanització i la cultura del vi actuals.
|
Detall d'una àmfora de l'antiga Grècia / MAC |
Des del
propi Museu es destaca que la vinya, l'olivera i el blat han estat la base de l'alimentació mediterrània. L'exposició s'endinsa, en aquest sentit, en el món clàssic amb el vi com a conductor per a arribar a la societat actual. Mostra de forma entenedora les similituds i diferències que hi ha entre la cultura antiga i la nostra, i com les arrels de la vitivinicultura catalana, amb cellers de prestigi internacional, s'arrelen en la civilització grega, amb les colònies d'Emporion (Empúries) i Rode (Roses) com a màxim exponent d'aquest llegat al nostre país.'El vi grec. De l'antiguitat als cellers catalans actuals' està coorganitzada pel
Museu d'Arqueologia de Catalunya, el
Departament de Cultura de la Generalitat, l'
Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i l'
Institut Català d'Arqueologia Clàssica.
+info:
http://www.mac.cat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada