dissabte, 15 d’octubre del 2016

Un estudi de la URV alerta dels efectes de l'alt contingut proteic en la llet artificial per a bebès

El consum durant el primer any de vida del nadó li causaria sobrepès, que té efectes quant a la funció cardíaca


La Unitat de Recerca en Pediatria, Nutrició i Desenvolupament Humà de la Universitat Rovira i Virgili ha fet un estudi que reforça la idea que el tipus de lactància administrada durant el primer any de vida d'un nadó és determinant a l'hora de prevenir problemes d'obesitat i un augment de la funció cardíaca: els resultats d'aquesta recerca, donats a conèixer abans-d'ahir en un comunicat de la pròpia Universitat, demostren que consumir llet artificial amb un alt contingut proteic durant el primer any de vida té efectes sobre la funció cardíaca que ja es fan evidents quant l'infant té només dos anys, a causa del sobrepès derivat d'aquest tipus d'alimentació.

Rosa Collell i Joaquín Escribano, dos dels investigadors
pertanyents a la URV i participants en l'estudi / URV
L'estudi ha avaluat els efectes de diferents tipus de llet en 141 infants durant el primer any de vida. Un grup de 50 nens van prendre llet amb alt contingut proteic (2 g/100 ml diaris en la llets d'inici i 3 g/100 ml en la de continuació). Un altre grup de 47 nens va consumir llet de fórmula amb baix contingut proteic (1 g/100 ml al dia en la llet d'inici i 1,5 g/100 ml en la de continuació). En l'estudi també va intervenir un grup control de 44 nens que es van alimentar de llet materna (que s'assimila a la llet amb baixos nivells de proteïna). Aquesta recerca, acceptada per a la seva publicació a la revista científica Pediatric Research, forma part del Projecte de l'obesitat infantil (CHOP), del Projecte de programació de nutrició Primerenca (EARNEST) i del Projecte sobre efectes de la nutrició primerenca en la salut a llarg termini (Early Nutrition). Es tracta de tres projectes del V, VI i VII Programa marc europeu, en què participa la Unitat de Recerca en Pediatria, Nutrició i Desenvolupament Humà de la URV. L'objectiu d'aquest macroestudi és esbrinar quin efecte té el consum de llet amb més proteïnes durant el primer any de vida dels infants. Estudis anteriors d'aquest projecte ja han demostrat que prendre aquesta llet durant el primer any triplica el risc de patir obesitat quan els infants tenen sis anys.

+info: http://www.urv.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada