Pàgines

dijous, 29 de juny del 2017

El Correllengua 2017 presenta un audiovisual que tracta de la vida de Lola Anglada

La programació dels actes d'inici del Correllengua 2017, que tindran lloc demà i demà passat a Tiana i en relació als quals va informar TITULARS.CAT (bloc del 31/03/2017), inclou la presentació del primer i únic audiovisual que tracta en profunditat de la vida i el llegat de Lola Anglada: es tracta del reportatge Lola Anglada: art, resistència i compromís, que fa un recorregut a través de les diferents etapes vitals de la il·lustradora i posa l'accent no només en la seva vàlua com a artista, sinó en el seu compromís amb la República, amb les llibertats del poble català i en el seu tarannà feminista. La presentació i projecció del reportatge es faran demà a les 19.00h, a la sala La Punxa, del Casal de Tiana. Un cop iniciat el Correllengua 2017 hi haurà més projeccions a diferents indrets on el moviment serà present i es posarà el reportatge a disposició de totes aquelles entitats que vulguin fer-ne un passi.

El treball, realitzat per la pròpia Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), compta amb les intervencions de persones que relacionades amb el coneixement de la vida d'Anglada, en concret: Núria Rius Vernet i Teresa Sanz Coll, autores del recull de memòries de l'artista; Josep Maria Cadena, periodista i crític d'art; Francesc Granell, catedràtic d'Economia Aplicada i autor de la primera biografia de Lola Anglada; Concepció Carreras, bibliotecària i documentalista de la biblioteca de Lola Anglada; i Carme Cussó, veïna de Tiana i amiga de la família Anglada-Sarriera. El document, remarquen des de la CAL, presenta una Lola Anglada forta, amb unes conviccions molt aferrades que no va abandonar mai malgrat les circumstàncies que l'envoltaven i un amor permanent cap a Catalunya. Al llarg de les aportacions dels participants, el reportatge repassa la infantesa, l'etapa formativa, la consolidació artística, la maduresa, els darrers anys de vida i el llegat d'Anglada. Tot plegat, a través del context històric en què va viure: l'inici del segle XX, els anys 20 a París, la II República, la Guerra Civil i la Postguerra, el Franquisme i la Transició.

Placa dedicada a Lola Anglada com a filla adoptiva de Tiana: aquest element és al Jardí Lola Anglada, que juntament amb la casa del mateix nom es troben entre la Plaça de la Vila i el Carrer Verge del Pilar / CAL

+info: http://correllengua.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada