La indústria alimentària catalana estalviarà uns 12,5 milions d'euros
Amb la signatura de l'Acord d'Associació Econòmica (EPA per les seves sigles en anglès) entre la Unió Europea (UE) i Japó s'establirà una zona de lliure comerç amb un mercat de prop de 640 milions de consumidors que representen aproximadament un terç del PIB mundial. L'acord formalitzat, el passat dimarts a Tòquio, l'han signat, per part de la UE, Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europea (CE) i Donald Tusk, president del Consell Europeu, i per part del Japó, el primer ministre Shinzo Abe. Juncker, en paraules recollides en una nota informativa que la pròpia CE va emetre el dia de la formalització de l'acord remarca: "El document que avui hem signat és molt més que un acord de comerç"; així mateix explica: "Aquest acord aportarà beneficis tangibles per a ambdues parts alhora que salvaguardarà les sensibilitats de cadascuna d'elles". Fent ús d'una expressió en la mateixa línia que la de Juncker, fonts del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat remarquen mitjançant una nota informativa emesa l'endemà de la formalització de l'EPA, que el tractat tindrà beneficis molt tangibles per al sector agroalimentari català i que el més destacat és la desaparició de gran part dels aranzels vigents fins ara entre la UE i el país asiàtic.
Exportacions agroalimentàries de Catalunya al Japó, l'any 2017 / GENCAT.CAT |
+info: | |
http://agricultura.gencat.cat |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada