La verema dels primers ceps de la finca municipal de
Can Gambús, al
Parc Agrari de Sabadell, ha començat dijous passat amb la previsió, si no hi ha cap imprevist meteorològic, de recollir uns 5.000 quilos de raïm, quantitat lleugerament superior a la collita del 2017: ho ha donat a conèixer l'
Ajuntament de Sabadell mitjançant una nota informativa que ha emès dijous passat mateix. Tot i l'excepcionalitat pluviomètrica d'aquesta primavera, la gestió agronòmica de la finca sota criteris ecològics ha permès un control correcte de plagues i malalties que no afectaran la qualitat final dels gotims.
|
Inici de la verema dijous passat a Can Gambús / AJ. SBD |
A partir del mes que ve es comercialitzarà la segona anyada, la del 2017, del vi Arraona, blanc i negre, amb una producció prevista de 3.500 ampolles. La primera anyada, la del 2016, va significar la producció de 1.250 ampolles d'Arraona negre i 1.750 de blanc, amb una comercialització exitosa, ja que s'han venut completament. La verema s'inicia amb les varietats blanques, concretament amb la varietat 'chardonnay', i està previst que finalitzi a mitjan setembre. Com cada any, l'última varietat a veremar serà la monestrell. De la superfície del
Parc Agrari de Sabadell el 80% és de propietat privada i s'hi cultiven productes autòctons, com, per exemple, i a banda del vi, la mongeta del ganxet. La referida nota informativa remarca: "Sabadell compta des del 2005 amb el
Parc Agrari, que garanteix el manteniment d'una agricultura, productiva i viable econòmicament, a més de preservar un paisatge de gran qualitat, amb camps i boscos que tenen importants funcions socials, patrimonials i culturals".
+info:
http://www.sabadell.cat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada